Constructive Tension (Yapıcı Tansiyon/Stres) İnşa Etmek || Soft Skills Serisi #12

Constructive Tension (Yapıcı Tansiyon/Stres) İnşa Etmek || Soft Skills Serisi #12

00:00 Soft Skills serimizin 12. videosunda Constructive Tension (Yapıcı Tansiyon/Yapıcı Stres) konusunu inceliyoruz. Bu kavram Create Tension (Yaratıcı Tansiyon) diye de geçiyor, tersi de Destructive Tension (Yıkıcı Tansiyon).
00:44 Stresin günümüzde olumsuz anlamda kullanıldığı aslında yeteri kadar olduğunda hayat kurtardığına dair geçmişten örnek. Modern yaşamın getirdiği strese örnek. Yıkıcı Stres kavramına gündelik yaşamdan örnekler. Stresten uzak durun mesajına atıf.
02:50 Bir ortamda stres, tansiyon yeteri kadar yüksekse o ortamda yeteri kadar gelişim olmaz. Gelişim potansiyeline kişiler erişemez. SMART hedef belirleme taktiğinin kısa özeti.
04:30 SMART hedef belirleme taktiğiyle birlikte LinkedIn'le iş ağını genişletme örneği.
05:20 Koyduğumuz hedeflere yönelik almamız gereken aksiyonları ertelemenin sıkıntıları.
06:35 Destructive Tension (Yıkıcı Tansiyon/Yıkıcı Stres) ne zaman görülür? Yönetemeyeceğiniz mekanizmaları gereğinden fazla dert etmek yıkıcı strese yol açabilir.
09:00 Üniversite öğrencilerinin ülkeye dair strese girip kendi aksiyonlara dair girmemesine yönelik bir yorum.
10:15 Bireysel anlamda Constructive Tension(Yapıcı Tansiyon/Yapıcı Stres) nasıl inşa edilir konusunu konuştuktan sonra ekip içindeki Constructive Tension(Yapıcı Tansiyon/Yapıcı Stres) konusuna geçiyoruz.
11:35 Stressiz çalışma ortamı gelişim açısından dezavantaj mıdır? Ekip içinde Destructive Tension (Yıkıcı Tansiyon/Yıkıcı Stres) örnekleri. Micromanaging, güven ortamının olmayışı, yeteri kadar farklı görüşlerin ekip içinden çıkmayışı, ekibin aynı tip insanlardan kurulu oluşu, işten atmayla tehdit.
12:10 Hiç karışmayan, ortamı hiç germeyen yönetici çalışanlarını geliştirme anlamında daha mı iyi daha mı kötü? Grup çalışmalarında/ödevlerinde Constructive Tension(Yapıcı Tansiyon/Yapıcı Stres) nasıl inşa edilir? Mülakatın son aşamasında Constructive Tension(Yapıcı Tansiyon/Yapıcı Stres) nasıl inşa edilir? Satışta Constructive Tension(Yapıcı Tansiyon/Yapıcı Stres) nasıl inşa edilir?
14:45 Stresi sadece yıkıcı stres olarak algılamayın. Kendinize, ülkeye, dünyaya dair üzüntü, stres hissediyorsanız bunları avantaja çevirip Constructive Tension(Yapıcı Tansiyon/Yapıcı Stres) inşa edebilirsiniz. Gelişime gereğinden fazla zaman, kaynak ayırıp sevmeyi, arkadaşlığı, aileyi, hobileri ihmal edip Destructive Tension (Yıkıcı Tansiyon/Yıkıcı Stres) oluşturmamaya dikkat etmek lazım.
16:40 Gençken stressiz ortamda olmak pek iyi değil. Daha çok geliştirecek/challenging ortamlarda olmak, bulunduğunuz ortam böyle değilse de Constructive Tension(Yapıcı Tansiyon/Yapıcı Stres) inşa edip grubu gelişime sürüklemek lazım. Okullarda ve şirketlerde dededen kalma yöntemlerle çalışıldığından yeteri kadar gelişim söz konusu olamayabiliyor. Groupthink düşüncesi inovasyonlara zarar verebiliyor.
17:40 Constructive Tension (Yapıcı Tansiyon/Stres) neden çok önemli bir soft skilldir? Stresi kötü yönetmenin neden büyük sıkıntıları vardır?

--

Onur Kemal Koç'un videolarla üniversite öğrencilerine, genç girişimcilere ve iş hayatının ilk yıllarını deneyimleyen kişilere kariyer tavsiyelerini ilettiği, kişisel ve kültürel gelişimleri için içerikler paylaştığı Youtube kanalına hoş geldiniz.

Üniversite öğrencilerinin, iş hayatında yenilerin ve girişimcilerin kendilerini, toplumu, dünyayı keşfetmelerine; sektörel bilgi ve tecrübelerini artırmalarına, iş ağlarını genişletmelerine, teknoloji trendlerini yakından takip etmelerine, yazılı ve sözlü ifade yetkinliklerini artırıp kendi kariyer stratejilerini oluşturmalarına yardımcı olacak bilgilendirici içerikler bu kanalda sunuluyor.

--

Onur Kemal Koç Kimdir?

Alkera & OKK Çözüm Evi Kurucusu
6 yıl Microsoft Türkiye kariyeriyle bir çözüm satışçısı, bulut teknolojisi uzmanı
80+ teknoloji ve kariyer etkinliğinde sunum yapmış bir konuşmacı.
7 ayrı platformda (Youtube, TikTok, Instagram, Twitter, LinkedIn, Discord, Kişisel Blog) öğrenciler için içerik üreten bir sosyal girişimci.
Tiyatro, illüstrasyon, şiir, plak ve kitap düşkünü

Detaylı bilgi için: www.onurkemalkoc.com

constructive tension nediryapıcı stres nediryapıcı stres yıkıcı stres

Post a Comment

0 Comments