«Воно завжди страшно»: як працює армійська авіація / hromadske

«Воно завжди страшно»: як працює армійська авіація / hromadske

Зранку 24 лютого російські ракети вдарили по аеродрому в Новому Калинові на Львівщині. 12 окрема бригада армійської авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка, яка там базувалася, до нападу росії підготувалася: у ніч атаки гвинтокрили передислокували, і за словами військових, уся авіація вціліла.
З самого початку вторгнення військові пілоти виконували бойові завдання: перевозили зброю, знищували російську техніку та особовий склад на Київщині, опісля — працювали на Донеччині. Та найскладнішою операцією для льотчиків став прорив на «Азовсталь», коли Маріуполь уже був оточений. За участь у цій операції військових 12 бригади, які виконували польоти, нагородили званням «Герої України». Вони доставили захисникам «Азовсталі» медикаменти, їжу та зброю, а звідти евакуювали тяжко поранених. А втім, не всі військові повернулися із небезпечного завдання.

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси:
https://www.youtube.com/channel/UC2oGvjIJwxn1KeZR3JtE-uQ/join

Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу:
➡️ https://goo.gl/Vt2i4n
_________________________________
Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних областях, з імпровізованих офісів, укриттів та підвалів, бо наша зброя — це правда.

Журналисты и редакторы hromadske не останавливают свою работу даже во время войны. Мы работаем из восточных и западных областей Украины, из импровизированных офисов, укрытий и подвалов, потому что наше оружие — это правда.

Journalists and editors hromadske continue to work in each region of the war disrupted country. They continue to work from improvised offices, shelters, and bunkers. We do so because our weapon now is the truth.
_________________________________
Друзі, якщо ви розділяєте цінності hromadske і вже задонейтили ЗСУ, ви можете підтримати нас:

UAH https://hromadske.ua/donate
USD https://www.patreon.com/hromadskeUA

Сайт hromadske:
https://hromadske.ua/

Ми у соцмережах:
Фейсбук: https://fb.com/hromadskeua
Твіттер: https://twitter.com/HromadskeUA
Телеграм: https://t.me/hromadske_ua
Інстаграм: https://instagram.com/hromadske.ua
ТікТок: https://www.tiktok.com/@hromadske.ua
_________________________________
#громадське #war2022hromadske

громадське твгромадськеhromadske tv

Post a Comment

0 Comments